Warsztaty były dla nas kulinarną ucztą i inspiracją.
Pani Małgorzata Natkowska z córką Wiktorią przygotowały dla nas warsztat kulinarny. Przy wspólnym stole, wokół którego zebrały się dzieci z opiekunami i nauczycielki naszej szkoły, przygotowaliśmy zdrowe przekąski na drugie śniadanie, upiekliśmy włoskie focaccio z dodatkiem ziół, zrobiliśmy razowe grzanki z wyśmienitą pastą warzywną i roladki z dodatkiem świeżych warzyw. Własnoręcznie formowaliśmy ciastka owsiane i śnieżne zdrowe rafaello z kaszy jaglanej i wiórków kokosowych. Największym smakowym zaskoczeniem był dla nas wegański mus czekoladowy i jego podstawowy składnik aquafaba, czyli płyn z puszki ciecierzycy. Pani Małgosia wyczarowała z niego puszystą pianę, która w połączeniu z płynną czekoladą stała się wyśmienitym deserem.